Elektricitet i Nundu

Solveig fortæller:

"Elektricitet ud i bushen. Tanken tog mig pludselig til fange sidste år da vi gravede brønd ude i bushen, vand og strøm er så nødvendige ting i et liv."

"Tro ikke at det er mig der kommer i tanker om alt hvad der sker i Uganda, nej, det er Jesus der kommer med ideerne, vejleder og viser vej om hvordan og hvorledes, det kan jeg selv slet ikke finde ud af."

"Jeg fik et overslag, og fandt ud af at det ville koste ca. 18.000kr, en frygtelig masse penge. Og der lå det så, det var 2014. Så her i sommeren 2015, hvor jeg skulle til Uganda i oktober, så begyndte Jesus igen at minde mig om, at der skal elektricitet ud i bushen nu, og det var samtidigt med at han havde arbejdet med mig hele sommeren om at bygge Agape-huset, hvor jeg protesterede hver dag, i rigtig lang tid. Men Jesus har tålmodighed uden grænse, og til sidst måtte jeg sige OK, hvis det virkelig er det du vil, så må det blive sådan. Han får altid det sidste ord."

"Jeg holdt et foredrag hos Y´s Mens Club i Marselisborg, en fantastisk aften, og selvfølgelig fortalte jeg også at jeg skulle til Uganda i oktober, og at de nu skulle have strøm ud i bushen for første gang, lige som de sidste år fik rent drikkevand som en gave fra Danmark.

Da mødet var slut, og jeg skulle hjemad, kom der en mand og kiggede meget alvorligt på mig, og så sagde han: Vi bliver nødt til at ændre beløbet vi har lovet dig. Jeg blev helt forskrækket, da jeg troede at de ikke havde været tilfreds med det de havde hørt og set fra mit powerpoint. Men nej, de ville give alle pengene til elektricitet ud i bushen, altså alle 18,000 kr. Da blev jeg godt nok lille og stille, og jublende glad."

"Da jeg så kørte hjem, så jeg pludselig et syn. Et juletræ af lyskæder, dem der var blevet moderne sidste år som hejses op i en flagstang. Den tændtes pludselig ude i bushen da der kom strøm derud.

Jeg blev helt stille igen og bare lyttede, hvad var nu det for noget, men det skulle være tegnet på, at nu blev der lys."

"Så kære venner, det er baggrunden for at der kom elektricitet ud i bushen, en spændende historie fra det virkelige liv i år 2015. OG DER BLEV LYS."