Jul i Uganda og jul i Danmark.

Tusind TAK kære venner for alle julehilsner, hvor har jeg nydt det hele. Ja tænk i går da jeg ville holde jul her i Danmark sneede det med skomagerdrenge så store, mens hele huset fyldtes af duften fra julestegen i ovnen, og risalamande blev lavet mens rødkålen blev varmet og duften fra det smeltede sammen med stegen og en god varme fra brændeovnen, men julemusikken kørte fra radioen, ja det er jul, og jeg var ikke et øjeblik i tvivl om hvor jeg var, det her er IKKE Afrika. Kære venner hvor har vi det godt i Danmark, håber virkelig i ser det og kan takke vor himmelske far og skaber for livet her, en gave af karat. Hvis ikke du kan se det vil jeg indbyde dig til at tage med mig en tur Uganda, så vil du rigtig få øjnene op, det er 2 så modsatte verdner at ingen kan forstå det, om ikke de har prøvet det. Den 24 dec 2015, kl 10 formiddag kom en mor ind til mig og bad så inderlig om 50 kr så hun i det mindste kunne købe lidt julemad til sine 7 børn og dem selv, de havde intet. Men det var lige akkurat det jeg blev så gal over da faderen drak det hele op, det de forsøgte at samle til jul, og han bare daskede rundt kikkende efter hvad han kunne lave i penge til alkohol. Derfor blev der indkaldt til møde, nu skulle det her have en ende. kl. 2 d. 24-12-2015 holdt vi møde i Agapeskolen med ægteparret, nu var min tolorance nået toppen.Jeg gik lige i krebsen af manden og fortalte ham at han var en problem for hele hans familie, og hvis ikke dette stoppede ville de alle gå til grunde på grund af hans drikkeri, for nu ville og kunne jeg ikke hjælpe dem mere, hvis ikke han fik stoppet dette vanvid. Det var en meget hård snak, som medførte at han indvilligede i at gå på antabus, samt at melde sig til politiet, at hvis han drak igen skulle de hente ham og sætte ham i fængsel. Så vandmanden Joseph fulgte med ham til politiet og fik skrevet papir, og han underskrev med et fingeraftryk, da han ikke kan skrive. Moderen snakkede vi så videre med, og sagde til hende at nu var det nok med 8 børn, og de har intet at føde dem med, hvortil hun svarede at hun også var så træt af det, og hun var parat til at blive vaccineret, så afsted med hende og Læreren Alice. Da de så alle kom tilbage var kl 5, hvor vi normalt ville have duften af julestegen i hele huset,med en julestemning så stor men her var der absolut intet der tydede på at det var juleaften. Så kom de tilbage, og jeg beordrede alle til at gå hjem og gøre huset rent, og derefter at gå i bad og komme i rent tøj, da alt lignede en svinesti. Moderen sagde at de ikke gad at gå i bad, hvortil jeg svarede, hvem har kommandoen i huset, børnene eller dig, og så gik de. Jeg havde sagt til dem at når de var færdige med det hele, og var kommet i rent tøj, så kunne de komme ind til mig og få noget at spise. Så gik tiden, jeg fik kogt noget ris og så havde jeg nogle kødboller, men ingen karry eller andet, så det blev bare i sovs fra bollerne, det var vores julemad, men der blev ikke meget til mig, for så begyndte børnene at komme, vaskede og rene i tøjet og så spiste de af hjertens lyst, de var sultne, så det blev fordelt iblandt dem lige som de kom. Der var ingen duft af julesteg eller andet jul, ja ikke engang julemusik da mit internet var løbet ud, så det blev til hjemmehygge som vi nu kunne stable på benene derude i bushen. Så tegnede børnene lidt, og vi spillede Æsel for at lære dem tallene. jeg havde bagt pebbernødder om formiddagen, så dem blev der spist mange af, så børnene hyggede sig til ca. kl 11 så blev de sendt hjem i seng. Det er en verden til forskel på den juleaften jeg havde i går, det er så Dansk som noget kan blive.Hygge hygge hygge. Så d. 26 som de holder jul i Uganda, fik de penge til deres egen jul, nu forældrene havde vist jeg villig til at ændre på deres liv,de fik balloner til at pynte med, det er julepynten i Uganda, og de havde en god jul d. 26, og jeg lavede en masse godterposer, og de fik alle en samt julegaver, måske for første gang, nogle af de tøjdyr jeg havde med fra Danmark, og som danske børn ikke gider, for tænk om nogen har suttet på dem, de bragte sådan en stor glæde og velsignelse dernede, ja verden er forskellig. Det var juleaften i Uganda og så her i Danmark i går, hvor var det skønt. Og tænk hvor Jesus er forunderlig, i går jeg holdt jul var det det flotteste jule vejr, i dag er det tøvejr og forår, og jeg skal ud at køre, til foredrag i Nørager, og vejene er bare, min taknemmelighed kender ingen grænser. Hvor er det velsignet at være i Herrens hænder, og under hans omsorg. Tak for jeres julehilsner og jeres følgeskab blandt de to vidt forskelige verdener. De kærligste hilsner Solveig

Udvalgte blogindlæg
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square